Німецький концерн RWE вийшов із проекту будівництва газопроводу Nabucco

15 квiтня 10:43

Замість RWE у проект альтернативного до "газпромівських" газопроводу увійде австрійська нафтогазова компанія OMV.

 

Німецький енергетичний концерн RWE продав свою частку у консорціумі з будівництва газопроводу Nabucco. Про це повідомила представник компанії, штаб-квартира якої знаходиться в Ессені.

Представник компанії зазначила, що частку RWE на початку березня придбала австрійська нафтогазова компанія OMV. Про суму операції не повідомляється. У проекті, окрім австрійського концерну беруть участь енергетичні підприємства Болгарії, Румунії і Туреччини.

У першій половині березня повідомлялося, що RWE виставив на продаж свій глобальний портфель розвідки нафти і газу у зв'язку з планами вийти з цього сектору. Даний крок експерти пояснили прагненням RWE зменшити боргове навантаження і капітальні витрати у світлі переходу Німеччини від атомної енергетики до поновлюваних джерел. Тоді ж з'явилася інформація про те, що компанія вивчала можливість продажу своєї частки у Набукко, участь в якому вимагає від RWE великих капіталовкладень.

Нагадаємо, метою проекту Набукко є створення нового маршруту транспортування газу з Центральної Азії в Європу, який став би альтернативою маршрутам через Росію. Газопровід довжиною близько 4 тис. км планується побудувати з Прикаспійського регіону через Туреччину і Південно-Східну Європу до Австрії.

Іншими учасниками консорціуму з будівництва Nabucco є австрійська нафтова компанія OMV, турецький концерн Botas, румунська Transgaz, болгарська Bulgarian Energy.

У квітні 2012 року про вихід з Nabucco заявив угорський енергетичний концерн MOL. Повідомляючи про вихід MOL із Nabucco, прем'єр країни Віктор Орбан одночасно висловився на користь газпромівського проекту "Південний потік", по якому російський газ планується постачати в Європу через територію Угорщини. !zn

Читайте також:

Екс-прем'єра Греції хотіли убити через російський газ

Угорщина виходить з проекту газопроводу Nabucco на користь "Південного потоку"

Польща не поспішає допомагати "Газпрому" в будівництві труби в обхід України