НБУ в квітні майже подвоїв скупку валюти на міжбанку

10 травня 18:30

Згідно з повідомленням, у квітні центральний банк купував тільки євро. Вперше з вересня минулого року на міжбанківському валютному ринку України пропозиція безготівкової іноземної валюти домінувала над попитом.

 

Національний банк Україна (НБУ) купив на міжбанківському валютному ринку в квітні на $303,5 млн більше, ніж продав.

Це майже вдвічі перевищує значення позитивного сальдо його інтервенцій у попередньому місяці - $ 152,5 млн.

"НБУ здійснював на міжбанківському валютному ринку України інтервенції з купівлі іноземної валюти. Їх сальдо склало $303,5 млн (в еквіваленті). Це позитивно вплинуло на динаміку міжнародних резервів, обсяг яких, за оперативними даними, збільшився в квітні на 1, 7% і перевищив $31,66 млрд (в еквіваленті)", - йдеться в повідомленні на веб-сайті НБУ. При цьому, згідно з повідомленням, у квітні центральний банк купував тільки євро.

У Нацбанку не виключають можливість поступової девальвації гривні


Згідно з ним, у квітні вперше з вересня минулого року на міжбанківському валютному ринку України пропозиція безготівкової іноземної валюти домінувала над попитом.

"Цьому сприяли чисті надходження іноземної валюти від нерезидентів, обсяг яких у квітні склав майже $ 1,7 млрд (в еквіваленті), і зменшення в порівнянні з березнем чистого попиту на готівкову валюту в 2,6 рази", - наголошується в повідомленні.

НБУ також повідомив, що загальний обсяг операцій на міжбанку в квітні скоротився на 8,5% - до $ 32,576 млрд.

Нагадаємо, раніше глава Нацбанку Сергій Арбузов заявив, що НБУ має в своєму розпорядженні достатні резерви для зменшення різких коливань курсу, але серйозних передумов для девальвації гривні поки не спостерігається. !zn

Читайте також:

Ризик девальвації гривні не враховувати не можна, - експерт

Арбузов запевнив, що гривня через соціальні ініціативи Януковича не постраждає


Нацбанк не буде друкувати гроші на реалізацію передвиборчих обіцянок Януковича

Друга хвиля кризи прийде зі Сходу