НБУ розпорядився завезти в банки готівку на свята

24 грудня 20:44

Вихідні дні в комерційних банках почнуться 30 грудня закінчаться 3 січня. У НБУ вимагають на цей час завчасно заповнити готівкою банкомати.

 

Національний банк України зобов'язав комерційні банки створити необхідний запас гривні для безперебійного забезпечення готівкових виплат.

«З метою забезпечення безперебійної діяльності банківської системи та своєчасної виплати пенсій, соціальних доплат, інших грошових виплат необхідно до 28 грудня 2012 року (включно) територіальним управлінням Нацбанку здійснити підкріплення операційних кас банків готівкою в необхідних розмірах. Банкам отримати в теруправліннях НБУ готівку для підкріплення операційних кас, здійснити розрахунки за готівку. З 30 грудня 2012 по 2 січня 2013 (включно) забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів», - йдеться в листі регулятора до комерційних банків.
Циркуляром регулятора передбачено, що з 29 грудня 2012 по 3 січня 2013 (включно) банки України використовують офіційний курс гривні до іноземних валют, встановлений Національним банків 28 грудня 2012 року. Банків 28 грудня повинні завершити всі трансакції з клієнтами, у зв'язку з цим робота Системи електронних платежів буде продовжена 27 і 28 грудня на 2 години.
2 січня 2013 банки працюють без клієнтів і забезпечують комплекс робіт, пов'язаних з початком нового звітного року.
3 січня Система електронних платежів і банківська система працюють у звичайному режимі. !zn
Читайте також: