НБУ покарає банки, які обвалили гривню

06 вересня 14:25

Нацбанк проводить інспекційні перевірки в комерційних банках з метою встановити факти спекуляцій на валютному ринку на початку поточного тижня, коли гривня обвалилася на міжбанку до 8,20 грн/дол.

 

Національний банк України (НБУ) допускає застосування санкцій до тих банків, дії яких сприяли нагнітанню негативних очікувань на валютному ринку 4 вересня, заявив заступник директора генерального департаменту грошово-кредитного політики НБУ Олександр Арсенюк.

«НБУ в даний час уважно відстежує ситуацію. Там, де це необхідно, проводяться інспекційні перевірки. І якщо ми дійсно встановимо факт, що якісь банки порушували законодавство України, нормативні акти НБУ, до них будуть застосовані заходи впливу у порядку, передбаченому ст. 33 закону України «Про банки і банківську діяльність»», - сказав він у ході телемосту в Києві в четвер.

Як повідомлялося, курс гривні на міжбанківському валютному ринку 4 вересня знизився до 8,1875 грн/дол. з 8,1330 грн/дол. в попередній робочий день: у фінальній частині торгів котирування досягали 8,20 грн/дол. на тлі гострої нестачі пропозиції валюти.

Разом з тим вже на наступний день курс гривні став зміцнюватися, і за підсумками торгів на міжбанку 5 вересня склав 8,1400 грн/дол. !zn

Читайте також:

Нацбанк пообіцяв не допустити обвалу гривні

Регіонал списав падіння гривні на вибори

Екс-міністр фінансів впевнений, що Нацбанк буде тримати гривню до виборів

Гривня на міжбанку обвалилася до рівня осені 2009 року