НБУ призначив головного "наглядача" за банками

29 сiчня 13:25

Призначений Роман Яковлєв до цього був головним банківським інспектором в НБУ, а ще раніше - менеджером в донецькому "Донгорбанку", що належить Рінату Ахметову.

 

Директором генерального департаменту банківського нагляду Національного банку України з 25 січня 2013 року призначений Роман Яковлєв. Одночасно з цим призначенням Яковлєв введений до складу правління Нацбанку. Про це повідомила прес-служба НБУ.

Нагадаємо, Яковлєв змінив на цій посаді Олексія Ткаченка, який після зміни керівництва регулятора був призначений заступником голови НБУ.

Згідно з довідкою НБУ, незважаючи на те, що у системі Нацбанку Яковлєв почав працювати ще з 1995 року, протягом тривалого часу (12 років, з 1999 по 2011 рік) він очолював відділ, а згодом - управління кредитних і позиційних ризиків "Донгорбанк" (Донецьк, належить групі СКМ Ріната Ахметова).

З 2011 року (вже після приходу у Нацбанк Сергія Арбузова) і аж до сьогоднішнього призначення Яковлєв обіймав посаду директора департаменту інспектування банків - заступника директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ.

Як повідомлялося раніше, після нещодавнього призначення Ігоря Соркіна главою НБУ у керівництві Нацбанку тривають кадрові ротації. Так, першим заступником був призначений Богдан Приходько. Крім того, правління також поповнилося двома новими заступниками - ними у дистанційному режимі були узгоджені вищезазначений Олексій Ткаченко і екс-голова державного "Укрексімбанку" Микола Удовиченко. !zn

Читайте також:

Новий глава НБУ Соркін майже у 70 разів бідніший за Арбузова

Азаров дав настанову Соркіну на "нелегкій посаді" голови НБУ

Новий голова Нацбанку займеться вихованням довіри до гривні у населення

Центробанки світу втрачають незалежність, це може спровокувати нові валютні війни