"АероСвіт" розпочав процедуру банкрутства

03 сiчня 20:56

Госпсуд Київської області порушив справу за заявою компанії Ігоря Коломойського "АероСвіт" про банкрутство та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

 

Господарський суд Київської області розпочав провадження у справі про банкрутство компанії "АероСвіт".

Згідно з постановою суду, яку опубліковано на сайті єдиного державного реєстру судових рішень, справа порушена 29 грудня за заявою авіакомпанії.

Зокрема, наголошується в документі, за станом на 27 грудня 2012 року заборгованість "АероСвіту" перед кредиторами становить 4,27 млрд грн, у той час як загальна балансова вартість активів компанії (станом на 30 вересня) - 1,467 млрд грн.

"Враховуючи вищевказане, боржник не має можливості погасити існуючу заборгованість перед усіма кредиторами одночасно, а задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами, у зв'язку з чим останній звернувся до суду із заявою про банкрутство" , - йдеться в постанові.

Суд також постановив ввести процедуру розпорядження майном авіакомпанії і призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана.

Розпорядник також зобов'язаний провести інвентаризацію майна авіакомпанії "АероСвіт" і повідомити суд про її результати.

Розгляд справи у підготовчому засіданні призначено на 23 січня 2013 року на 14:30.

Як повідомлялося, на початку грудня Росавіація і московський аеропорт "Шереметьєво" призупинили обслуговування рейсів українського авіаперевізника через борги, однак пізніше "АероСвіту" вдалося улагодити питання з Росавіацією.

Згідно з даними "Шереметьєво", борг української авіакомпанії перед ним і його компаніями перевищив 165,50 млн рублів (понад 5 млн доларів).

"АероСвіт" входить в авіаальянс "Українська авіаційна група" (також в ньому "Донбасаеро" і "Дніпроавіа"), який контролюють структури, близькі до власника групи "Приват" Ігоря Коломойського. !zn

Читайте також:

Московський аеропорт "Шереметьєво" через суд вимагає від "АероСвіту" майже 3 млн доларів

По монополії Коломойського на ринку авіаперевезень готують "істотний удар"

ФДМ планує продати держпакет акцій "АероСвіту"

"АероСвіт" і МАУ відмовилися переходити в термінал D "Борисполя"