Найбільша у світі біржа скоро буде створена

07 липня 16:46

Акціонери біржі NYSE Euronext схвалили злиття з німецькою Deutsche Boerse. Про це йдеться в офіційному прес-релізі нью-йоркського фондового майданчика.

 

Таким чином, як відзначає Bloomberg, зроблено черговий крок до здійснення угоди, в результаті якої буде створена найбільша у світі біржа за обсягом продажів і чистої виручки.

Як відзначається в прес-релізі NYSE Euronext, за попередніми даними, власники 65,68 відсотка акцій біржі дали свою згоду на об'єднання з Deutsche Boerse. Як уточнює Bloomberg, для схвалення угоди було б достатньо отримати 50 відсотків плюс один голос акціонерів.

Reuters нагадує, що тепер операцію вартістю 9,43 мільярда доларів мають схвалити не менше 75 відсотків акціонерів Deutsche Boerse. Планується, що голосування з даного питання відбудеться до 13 липня.

Перші переговори про злиття Deutsche Boerse і NYSE Euronext провели ще в 2008 році, після того, як в 2006 році американська NYSE купила французький майданчик Euronext. Однак тоді угода не відбулася.

Офіційно про об'єднання Deutsche Boerse і NYSE Euronext оголосили в лютому 2011 року. Однак у квітні заявку німецької біржі спробували перебити біржі Nasdaq OMX і ICE. Вони запропонували за нью-йоркський майданчик 11,3 мільярда доларів, проте керівництво NYSE Euronext двічі відмовився його прийняти.

У середині травня Nasdaq OMX і ICE відкликали свою заявку на покупку NYSE Euronext, оскільки стало зрозуміло, що угоду не дозволять антимонопольні органи США.