Нацбанку дозволили не звітувати перед УБОЗ при видачі ліцензій на валютні операції

22 жовтня 15:12

Із законодавства прибрали пункт, згідно з яким Нацбанк зобов'язаний при отриманні клопотання про видачу ліцензій на здійснення операцій в іноземній валюті повідомляти про це спеціальним органам у боротьбі з організованою злочинністю і враховувати одержувані щодо них висновки.

 

Президент Віктор Янукович підписав законопроект «Про внесення змін до статті 18 Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю».

У документі, опублікованому на сайті парламенту, йдеться, що метою законопроекту є мінімізація впливу правоохоронних органів на діяльність суб'єктів господарювання та припинення виконання невластивих для них функцій при видачі Нацбанком ліцензій на здійснення валютних операцій.

Завданням законопроекту є виключення зі статті 18 Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю» підпункту, згідно з яким Нацбанк з метою боротьби з організованою злочинністю зобов'язаний при отриманні клопотання про видачу ліцензій на здійснення операцій в іноземній валюті повідомляти про це спеціальним органам у боротьбі з організованою злочинністю і враховувати одержувані щодо них висновки.

Крім того, законопроект скасовує норму, згідно з якою Нацбанк зобов'язаний припиняти фінансування та операції з рахунків клієнтів за рішенням слідчого. !zn

Читайте також:

Нацбанк перед виборами розпродає долари по 8,05


В НБУ пояснили, чому банки беруть «короткі» депозити під великі відсотки

Нацбанк пообіцяв, що обмеження готівкових розрахунків не торкнеться простих українців