НАТО виділить Україні гроші на утилізацію боєприпасів

27 серпня 04:21

До спеціального фонду Державного бюджету України в 2012 році буде перераховано 44,58 мільйона гривень від реалізації продуктів утилізації ракет і боєприпасів.

 

Організацією Північноатлантичного договору в 2012 році передбачено фінансування утилізації боєприпасів в Україні в обсязі 15,7 мільйона гривень.

"У 2012 році в рамках Трастового фонду НАТО / ПЗМ передбачені кошти в розмірі 15,7 мільйона гривень на проведення утилізації боєприпасів", - повідомили у Міноборони України. У відомстві також зазначили, що кошти на утилізацію боєприпасів у місцевих бюджетах не планувалися і плануватися не будуть.

Від реалізації продуктів утилізації ракет і боєприпасів до спеціального фонду Державного бюджету України в 2012 році перераховано 44,58 мільйона гривень.

Нагадаємо, 7 липня 2012 року в рамках виконання бюджетних програм Міністерства оборони України на хімічному казенному об'єднанні імені Г.І. Петровського, що входить в державний концерн Укроборонпром, почалася утилізація реактивних снарядів.

"З липня і до кінця року на підприємстві планується утилізувати 84 тисячі 883 осколково-фугасних реактивних снаряди на загальну суму близько 29 мільйонів гривень", - сказав директор об'єднання Володимир Коробов.

Реактивні снаряди доставлені з воєнізованих частин України. Їхня утилізація відбувається у цеху з виробництва порохів і порохових зарядів методом безпечного розбирання згідно із затвердженим регламентом технологічного процесу. На сьогодні вже утилізовано 24 тисячі реактивних снарядів на загальну суму понад 8 мільйонів гривень.

24 липня в Міноборони України заявляли про готовність розвивати відносини з НАТО. !zn

Читайте також:

Європейська система ПРО буде побудована за 8-10 років, у НАТО сподіваються на участь України

Генсек НАТО сподівається на спільне з Росією рішення у питанні ПРО

Через підслухану розмову з Медвєдєвим, Обаму звинуватили у зраді національних інтересів