«Нафтогаз» не збирається зливатися з «Газпромом»

07 червня 06:01

Представники НАК «Нафтогаз України» не проводили ніяких переговорів з російськими колегами щодо об'єднання з ВАТ «Газпром.

 

Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова НАК «Нафтогаз» Євген Бакулін.

«З даного питання ми переговори не проводили. Про спільну діяльність, як і з іншими компаніями європейськими, американськими - так ми переговори проводимо. Але це спільна діяльність, даний принцип використовується в усьому світі і ми за цим принципом йдемо», - заявив він.

Нагадаємо, 7 вересня 2010 року голова правління ВАТ «Газпром» (РФ) Олексій Міллер заявив, що співпраця ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» має завершитися злиттям цих двох компаній. За його словами, спочатку сторони створять спільне підприємство (СП), до якого увійдуть активи «Газпрому» і «Нафтогазу», а другий крок - це злиття «Газпрому» і «Нафтогазу». «Нам не цікаве створення СП заради самого СП», - додав голова правління «Газпрому».

8 вересня міністр палива та енергетики України Юрій Бойко заявив, що НАК «Нафтогаз України» не увійде до складу ВАТ «Газпром».

Голова «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що в разі злиття ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» населення та промисловість України будуть отримувати газ за внутрішніми російськими цінами.

Президент України Віктор Янукович у травні заявив, що виключає можливість злиття НАК «Нафтогаз України» і російського ВАТ «Газпром», запропоноване прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.