"Нафтогаз" готовий витратити на бурові вишки ще 1,4 мільярда доларів

02 жовтня 10:02

З метою збільшення власного видобутку газу та нафти і реалізації перспективних планів "Нафтогаз" оголосив про проведення процедури відкритих торгів на придбання двох бурових установок. Орієнтовна вартість складе 1,4 млрд дол.

 

НАК "Нафтогаз України" оголосив про проведення процедури відкритих торгів на придбання двох напівзаглибних плавучих морських бурових установок. Орієнтовна вартість установок - 1,4 млрд дол. Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Кінцевий термін подання пропозицій - 29 жовтня 2012 року.

"При врахуванні середньої вартості вуглеводневої сировини у 2012 році економічний ефект складе приблизно 20 млрд дол. Термін окупності проекту складе 7-8 років. Фінансування закупівлі бурових платформ буде здійснюватися за рахунок запозичень компанії і не вимагатиме залучення бюджетних коштів, що спрямовуються на виконання соціальних програм уряду", - йдеться у повідомленні.

- У Бойка розігрався апетит: він зібрався збільшити кількість бурових «вишок» до п'яти

За даними геологічного вивчення значні поклади вуглеводневої сировини Чорноморського басейну знаходяться на середніх глибинах моря від 120 до 1000 метрів.

Першочерговим об'єктом "Нафтогазу" для освоєння розглядається ділянка Паласа, яка знаходиться на глибині 450-850 метрів. Прогнозовані запаси вільного газу в межах ділянки Паласа становлять близько 120 млрд куб. м газу (в т.ч. українська частина - 86 млрд куб. м), розчиненого газу - 8,6 млрд куб. м (в т.ч. українська частина - 8,2 млрд куб. м), нафти і газового конденсату - 70 млн т (в т.ч. українська частина - понад 45 млн т).

Планується, що на етапі розробки нафтогазоносних об'єктів у Чорному морі буде здійснено буріння близько 200 експлуатаційних свердловин глибиною буріння від 4950м до 6050м. !zn

Читайте також:

Корупціонери Януковича. «Вишки» Бойка

Розслідування у Латвії: продавець «вишки Бойка» живе у підвалі


Вертолітний майданчик для Януковича будують люди, що продали «вишку для Бойка»

Міністру економіки Латвії соромно за латвійців, які продали першу «вишку Бойка»