"Нафтогаз" відповів "Газпрому" на претензії щодо газу

31 сiчня 12:37

Відповідь "Газпрому" "Нафтогаз" надіслав 30 січня. Про зміст послання не повідомляється.

 

НАК "Нафтогаз України" направила на адресу ВАТ "Газпром" відповідь про оплату вартості невибраних у 2012 році обсягів природного газу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК від 31 січня.

"Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в належний термін розглянула звернення ВАТ "Газпром" щодо оплати вартості невибраних в 2012 році обсягів природного газу. 30 січня 2013 року компанія "Нафтогаз України" направила відповідь ВАТ "Газпром". Всі питання, пов'язані з виконанням контракту, будуть вирішуватися згідно з його умовами", - зазначила прес-служба.

Деталей відповіді "Газпрому" у "Нафтогазі" не повідомили.

Нагадаємо, на минулому тижні стало відомо, що "Газпром" пред'явив "Нафтогазу" рахунок на $7 млрд за недобір газу в 2012 році. "Нафтогаз", який неодноразово просив знизити річний обсяг закупівлі до 27 млрд куб. м, вважає свої зобов'язання виконаними.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості повідомили, що українська сторона в новій газовій суперечці наполягатиме на тому, що вчасно повідомила Росії про скорочення споживання і не отримала письмових заперечень, а також на те, що в "Газпромі" підписали акти приймому-здачі спожитого торік газу. !zn

Читайте також:

Україна не має наміру виплачувати Росії штраф: "Газпром" підписав акти прийому-здачі

Кожара пообіцяв забезпечити Європі російський газ

Мін'юст: "Нафтогазу" є що протиставити претензіями "Газпрому"