Нафта і курс євро до рубля зійшлися на рівні 66

08 грудня 19:09

Ціни на нафту продовжують падати, світові валюти - дорожчати.

 

Російський рубль подешевшав в руслі світових тенденцій падіння нафти і зміцнення долара США, а також через внутрішній попит на валюту.

О 18:40 за київським часом ціна нафти Brent опустилася до 66,16 доларів за барель. Євро на Московській біржі в цей час також коштував 66,16 рубля. Долар торгувався біля рівня 53,80 руб./долар.

Ослаблення рубля обмежене очікуваннями неочікуваних валютних інтервенцій Центробанку, до яких регулятор підходить творчо, намагаючись максимально заплутати учасників ринку.

"У рубля зараз одна підтримка - це інтервенції ЦБ, без них при такій нафти рух може бути тільки вниз", - сказав Андрій Мишко з банку Національний стандарт.

Рубль з 27 листопада по минулу середу регулярно оновлював дно після рішення ОПЕК не скорочувати видобуток нафти, що призвело до падіння нафтових котирувань на п'ятирічні мінімуми.

Ціни на нафту знижуються після того, як банк Morgan Stanley знизив прогноз цін на Brent до 70 доларів з 98 за барель на 2015 рік. У гіршому випадку, на думку аналітиків банку, європейський еталон може подешевшати до 43 доларів у другому кварталі майбутнього року.

Російські біржі 8 грудня закрилися в глибокому мінусі. Індекс ММВБ впав на 3,13%, до 1481,27 пункту, індекс РТС впав на 3,82%, до 874,04 пункту.