Нафта Brent подорожчала до $ 40,8 за барель

11 березня 08:40

За тиждень нафта подорожчала приблизно на 5%.

 

Нафта дорожчає в п'ятницю на ознаках збільшення попиту на паливо в США і зниження видобутку сировини, ціни на Brent наближаються до $ 41 за барель, повідомляє агентство Bloomberg.

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures виросли на 1,85% - до $ 40,79 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли на 2,3% - до $ 38,70 за барель.

З початку тижня нафта подорожчала приблизно на 5%.

Резерви бензину в США минулого тижня впали на 4,53 млн барелів, дистилятів - на 1,12 млн барелів. Попит на моторне паливо за останні чотири тижні в середньому становив 9,33 млн барелів на добу, що стало рекордом з вересня минулого року.

Можливо, нижня точка спаду на сировинних ринках пройдена, заявили в п'ятницю аналітики банківської групи ANZ.

Більшість найбільших банків і аналітиків знизили прогнози щодо цін на нафту услід за різким падінням нижче 30 доларів на початку 2016 року. Тим не менш, експерти в основному чекають подорожчання нафти у другому півріччі. У вівторок нафта в Нью-Йорку подешевшала на 3,7% після зростання в понеділок на 5,5%.

Банк Goldman Sachs вважає, що обвал на сировинних ринках поки не завершився, та для ребалансування ринку ціни повинні зберегтися на низькому рівні ще якийсь час. Нові дані говорять про зростання запасів палива на складах Нью-йоркській товарній біржі, які досягли чергового рекорду, повідомляє агентство Bloomberg.

Найбільші нафтотрейдери прогнозують відновлення ринку нафти не раніше 2017 року.