Надрага пообіцяв пенсійну реформу «найближчим часом»

20 травня 08:17

Уряд найближчим часом подасть до Верховної Ради узгоджені зміни до законопроекту про пенсійну реформу, повідомив перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага під час Години запитань до уряду в парламенті.

 

При цьому В.Надрага не назвав конкретних термінів подачі законопроекту.

«Той законопроект, який було напрацьовано, він продовжує опрацьовуватися, тому що було поставлено завдання президентом України Віктором Януковичем, і уряд проводить відповідні обговорення в регіонах», - повідомив він.

В.Надрага зазначив, що обговорення проекту закону проходить за участю профспілок, громадськості, народних депутатів тощо.

«На сьогодні всі пропозиції зібрано, і ми найближчим часом відпрацюємо і вийдемо з пропозицією прийняти його у першому читанні», - сказав він.

Нагадаємо, що проект закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» N7455 було зареєстровано у парламенті ще 13 грудня 2010 року. Він передбачав підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також збільшення мінімального трудового стажу.

На початку квітня Верховна Рада рекомендувала Кабінету міністрів доопрацювати цей законопроект.

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко пообіцяв українцям піти у відставку, якщо «пенсійну реформу» не буде прийнято до липня.