Нацкомфінпослуг готує подорожчання "автоцивілки"

20 лютого 08:37

Страховики подали у Нацкомфінпослуг пропозицію підвищити тарифи на ОСАЦВ. Голова комісії допускає подорожчання на 5-10%.

 

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання ринку фінансових послуг, розглядає ініціативу страховиків підвищити вартість полісів ОСАЦВ.

"Така пропозиція надійшла тільки нещодавно, її необхідно детально проаналізувати. Вже створена робоча група під керівництвом членів комісії Андрія Литвина і Валентини Левченко", - повідомив в інтерв'ю "Коммерсант-Украина" голова комісії Андрій Стасевський.

Сам глава Нацкомфінпослуг підтримує необхідність подорожчання "автоцивілки".

"Ще минулого літа я говорив, що допускаю підвищення цін на "автоцивілку" на 5-10%. Будь-яке підвищення має бути поступовим", - підкреслив Стасевський.

Нагадаємо, з ініціативою підвищити тариф на ОСАЦВ раніше виступило Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ). В кінці 2012 року ЗМІ повідомляли, що базовий тариф може зрости на 25-30% (до 225-234 грн).

Востаннє вартість полісів ОСАЦВ змінювалася більше двох років тому - 30 серпня 2010 року. Тоді базовий платіж був знижений з 291 до 180 грн, однак при цьому були різко підвищено коригуючі коефіцієнти. Наприклад, коефіцієнт для жителів столиці зріс з 1,5-1,8 до 3,2-4,8, для транспортних засобів, зареєстрованих в містах-мільйонниках, - з 1,2-1,5 до 2,3-3, у містах з населенням менше 100 тис. осіб - з 0,5-0,8 до 1-1,6. Підсумкова вартість полісів ОСАЦВ збільшилася на 50-60%.

Ліміти відповідальності щодо "автоцивілки" також були підвищені в 2 рази: щодо шкоди життю та здоров'ю потерпілих - з 50 тис. до 100 тис. грн, а стосовно збитку транспортного засобу - з 25,5 тис. до 50 тис. грн. !zn

Читайте також:

Янукович ветував закон про "автоцивілку"

В Україні затверджено зміни в правилах дорожнього руху

Депутати запропонували штрафувати водіїв залежно від класу автомобіля

Названо найнебезпечніші автомобілі на українських дорогах