Націоналізація Приватбанку в фотожабах: занепокоєння про вклади, черги біля банкоматів і "подарунок" до 19 грудня

19 грудня 14:49

Діра в 148 млрд гривень, створена власниками "Привату" між зобов'язаннями та заставами, - дотепників не зацікавила.

 

Націоналізація "Приватбанку" стала головним предметом обговорення у соцмережах.

Перший тренд – це паніка, пов'язана з турботою про вклади і про те, що з переходом під державне управління "Приватбанк" стане технічно менш прогресивним і лояльним до всіляких потреб банків. Другий тренд представлений домінуючою кількістю фотожаб, які відображають думку про те, що президент України Петро Порошенко забрав у олігарха Ігоря Коломойського "Приват" під себе.

Але практично немає фотожаб, які б відображали розуміння суспільства щодо створеної Коломойським піраміди по збору грошей з ринку і виведення їх з країни або при кредитуванні власних підприємств. Дірка в 148 млрд гривень між зобов'язаннями та заставами дотепників не зацікавила.

У понеділок, 19 грудня, міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що після повної стабілізації "ПриватБанк" буде продано.

Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку.

Слідкуйте за останніми новинами про перехід найбільшого банку України у власність держави -Націоналізація Приватбанку: головне.

Детальніше про сценарії та проблеми можливої націоналізації Приватбанку читайте в статті Юлії Самаевой ""Приват" - держава: за хід до мату" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".