На "підроблене молоко" збираються ввести обов'язкове маркування

13 листопада 09:51

Парламент розгляне законопроект про введення обов'язкового маркування молочних продуктів, що містять штучні додатки.

 

На українських прилавках скоро може з'явитися нова продуктова лінійка - спеціально марковані «молоковмісні продукти». До їхнього складу виробники зможуть абсолютно законно додавати штучні замінники молока.

Проект про внесення змін до закону «Про молоко та молочні продукти» був внесений до порядку денного Верховної Ради 6 листопада, пише «Дело».

Відповідно до тексту документа, вводиться поняття «молоковмісних продуктів» для всіх продуктів, в яких застосовуються штучні замінники молока або його компонентів (зокрема, жирів, лактози), незалежно від дозування.

Документ передбачає обов'язкове маркування такого продукту. Розмір шрифту, яким на упаковці буде друкуватися інформація про наявність у продукті замінників молока, повинен буде складати 80% від розміру найбільшого напису (в назві) на упаковці.

Причиною появи подібного законопроекту є засилля на українському ринку молочного фальсифікату. Через дефіцит натурального молока покупцям пропонують продукти з різноманітними додатками - від питної води та рослинних жирів до крохмалю, рослинних білків, титанових відбілювачів і антибіотиків, які додають, щоб продовжити термін зберігання.

До речі, згідно з чинним законом «Про молоко та молочні продукти», в «молоко коров'яче питне» не допускається додавання сухого молока. !zn

Читайте також:

Росспоживнагляд забракував 15 партій українського сиру

Збіднілі українці перейшли з молока і м’яса на капусту і картоплю

Органічні та звичайні продукти виявилися однаковими за якістю - різниця лише в ціні

Росія може заборонити Україні виробляти «Російський» і «Костромський» сир