На медпункт для Януковича з бюджету виділять 5 млн грн

30 серпня 12:58

В Адміністрації президента Віктора Януковича готується до здачі медпункт, на який тільки у серпні цього року було виділено майже 5 млн грн. Про це повідомляє офіційний портал Державного управління справами при президенті України.

 

Для медпункту, який розташується у прибудові до адміністративної будівлі на вул.Банкова, 11, закуповується медичне хірургічне та ортопедичне обладнання. На це буде виділено 4,8 млн грн. Окрім того, як повідомляє сайт Держуправсправами, для медпункту планується закупити медичні меблі (10 найменувань). Вартість не вказано.

Варто зазначити, що витрати на закупівлю обладнання для медпункту президента можна порівняти з витратами держбюджету у 2011 році, які передбачено на завершення будівництва і введення в експлуатацію амбулаторії у смт.Глеваха під Києвом. На ці цілі держава виділила аналогічну суму - 5 млн грн. При цьому в Адміністрації президента працює понад 600 співробітників, а ву смт. Глеваха проживає близько 10 тис. осіб.

5 млн грн. у 2011 році виділено на збереження та популяризацію історії медицини в Україні. Ще менше - 1,7 млн грн. становить обсяг фінансування керівництва та управління у сфері протидії СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам у країні.