На акції виставлених на продаж облгазів претендують Фірташ і колишній депутат-регіонал

11 серпня 13:17

Пакети акцій п'яти міськ-і облгазів Фонд держмайна оцінює недорого - 67 млн грн і на 10,1 млн грн інвестиційних зобов'язань. Основні претенденти на покупку вже відомі.

 

Визначилися ключові претенденти на пакети акцій п'яти міськ-і облгазів, які Фонд держмайна (ФДМ) виставить на продаж в кінці серпня - початку вересня. Про це у своїй статті для ZN.UA пише оглядач з питань енергетики Ігор Маскалевич.Як відомо, Фонд держмайна продасть блокуючі пакети трьох облгазів - «Полтавагазу», «Івано-Франківськгазу» і «Херсонгазу». А на початку вересня - «Гадячгаз» (свого часу був виділений з «Тернопільоблгазу» як самостійне підприємство) і «Севастопольгаз». Все це державне майно ФДМ оцінює недорого - 67 млн ​​грн і на 10,1 млн грн інвестиційних зобов'язань (див. таблицю).

Ключових претендентів три. «Івано-Франківськгаз» уже зараз перебуває під оперативним контролем Дмитра Фірташа. Фірташ цікавиться і севастопольської компанією. ZN.UA також відомо, що йшли переговори про докупкі контрольного пакета «Севастопольгазу» у дрібних власників акцій.- «Газпром» відхрещується від інтересу до приватизації українських облгазівКлючовим претендентом на «Полтавагаз» є колишній нардеп-регіонал і нинішній глава Держрезерву України Олексій Лелюк, який скупив його акції ще на початку 2000-х років (колись він сам керував «Полтавагаз»).Також контрольний пакет «Херсонгаз» вже сконцентрований у ЗАТ «Багатогалузевий концерн «Співдружність». Воно ж контролює і «Гадячгаз».Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Ігоря Маскалевича «П'ять облгазів на трьох». !znЧитайте також:Антимонопольний комітет дозволив Vijaya Universal отримати контроль над п'ятьма обл-і міськгазамиОблгази: Закріплювальний переділФонд держмайна виставив на продаж акції п'яти обл-і міськгазів