На одну вакансію в Україні припадає десять безробітних

14 лютого 16:40

У Державному центрі зайнятості однією з основних проблем сучасного ринку праці вважають нестачу якісних робочих місць з належними умовами та оплатою праці, особливо для молоді.

 

На початок лютого 2013 року в Україні на одне вільне робоче місце претендували десять незайнятих громадян. Про це повідомили у відділі зв'язків із громадськістю і ЗМІ Державного центру зайнятості.

"В середньому на одну вакансію претендувало 10 осіб, в тому числі серед професіоналів - 5 осіб, серед кваліфікованих робітників з інструментом - 6, серед фахівців - 8, серед законодавців, вищих державних службовців, керівників і менеджерів - 12 людей", - наголошується у повідомленні МЦЗ.

Серед працівників торгівлі та сфери послуг, а також серед осіб без спеціальної підготовки на одну вакансію доводилося 13 людей, серед робітників з обслуговування технологічного устаткування - 16, серед технічних службовців - 19, а серед кваліфікованих робітників сільського господарства - 30 осіб.

"Станом на 1 лютого 2013 року кількість вакансій в базі даних Державної служби зайнятості становила 54,1 тис. Найбільший дефіцит вакансій в Черкаській, Запорізькій, Луганській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях", - констатують фахівці МЦЗ.

Вони вважають однією з основних проблем сучасного ринку праці "нестачу якісних робочих місць з належними умовами та оплатою праці, особливо для молоді".

Нагадаємо, що кількість безробітних, що претендують на одне робоче місце, в Україні у грудні 2012 року склала в середньому 11 осіб. !zn

Читайте також:

ООН прогнозує рекордний рівень безробіття у 2013 році

В Україні нарахували 1,6 млн безробітних

Майже 5 млн українців працюють нелегально