МВС знову замовило в ЄДАПСу паспортів на 100 млн грн

10 квiтня 14:49

Собівартість одного закордонного паспорта обійдеться міністерству в 140 грн.

 

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України замовило в консорціуму ЄДАПС виготовлення закордонних паспортів за 100 млн грн.

Як говориться в "Віснику державних закупівель", ЄДАПС погодився надрукувати 716070 паспортів за 100,091 млн грн.

Таким чином виходить, що один закордонний паспорт обійдеться у 140 грн.

На сайті Міжрегіонального центру видачі паспортних документів сказано, що оформлення паспорта протягом 10 днів коштує 851 грн, а протягом місяця - 407 грн.

У 2011 році МВС сплатило ЄДАПСу майже 1 млрд грн. Зокрема, у консорціуму були закуплені бланки документів суворого обліку на пластиковій основі (7 млн ​​штук) і персоніфіковані бланки документів суворої звітності на пластиковій основі (206 тис. штук).

Нагадаємо, раніше Верховна Рада на вимогу президента Віктора Януковича відхилила законопрокект "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України" (№ 8507), який передбачав запровадження "безальтернативної технології виготовлення документів". У Мін'юсті з цього приводу заявляли, що закон посилив би монополію концерну ЄДАПС, оскільки в разі прийняття він дозволив би приватній структурі ЄДАПС і "небайдужим" до її долі народним депутатам у найближчі роки отримати з кишень українців 60 млрд грн. !zn

Читайте також:

Грицак хоче, щоб ЄДАПСу дозволили зняти по 500 грн. з кожного українця

У ЕДАПCа забрали право друкувати водійські права

У Лавриновича звинувачення з краденим автомобілем пов'язують з ЄДАПСом

На документи суворої звітності в Україні витрачають вісім мільярдів гривень на рік