МВФ відмовився призначати нового представника в Білорусі

15 лютого 19:21

МВФ не бачить сенсу призначати нового постійного представника в Мінську, цінуючи свій час і ресурси.

 

Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Білорусі Наталія Колядіна, що працювала з квітня 2009 року, повертається в штаб-квартиру МВФ у Вашингтоні на початку квітня у зв'язку із закінченням її трирічного терміну перебування на цій посаді, йдеться в прес-релізі фонду.

«МВФ не планує призначати нового Постійного Представника на місце чинного після закінчення строку її відрядження. Згідно з поширеною інформацією, МВФ прагне використовувати ресурси максимально ефективно, фінансуючи лише ті країни і проекти, де віддача буде максимальною. У той же час, призначення нового Постійного Представника може бути розглянуто у разі, якщо МВФ з Білоруссю будуть близькі до підписання нової підтримуваної Фондом програми», - свідчить офіційна заява МВФ.

Тим часом фонд планує зберегти свій офіс у Мінську, де продовжать свою роботу місцеві співробітники, які й надалі будуть «надавати підтримку владі країни в проведенні макроекономічної стабілізації та реалізації структурних реформ».

МВФ як і раніше планує посилати до Білорусі оглядові місії і здійснювати постпрограммний моніторинг, що проводиться кожні шість місяців.

Співпраця з керівництвом Білорусі буде також продовжуватися в рамках регулярних візитів старшого постійного представника МВФ у Центральній і Східній Європі Марка Аллена і в контексті розвитку потенціалу Республіки Білорусь у частині підготовки кадрів та надання технічної допомоги, говориться в офіційному комюніке МВФ.

Нагадаємо, що в Україні поки є постійний представник МВФ, однак грошей Україні фонд уже не виділяє більше року. !zn

Читайте також

МВФ рекомендує Білорусі швидше перейти до єдиного плаваючого обмінного курсу


Американські сенатори закликали МВФ відмовити Лукашенку в кредиті

Мінськ просить кредит у МВФ