МВФ відмовився працювати з тимчасовим урядом Греції

18 травня 05:18

Міжнародний валютний фонд вирішив призупинити контакти з Грецією, яку він кредитує разом з ЄС, принаймні до парламентських виборів 17 червня.

 

Міжнародний валютний фонд не має наміру співпрацювати з тимчасовим урядом Греції. Організація припинила всі контакти з владою країни до нових парламентських виборів, заявив прес-секретар фонду Девід Хоулі.

Згідно з повідомленням, представник фонду не зміг назвати точну дату відновлення співпраці з Афінами. «Ми налагодимо контакти з новим урядом [Греції], як тільки його буде сформовано», - додав Хоулі.

Нагадаємо, на грецьких парламентських виборах 6 травня жодна партія не змогла зайняти більшість місць, що давало б право самостійно призначити міністрів. У підсумку партії були змушені почати переговори про створення коаліційного уряду, проте вони не змогли прийти до згоди, і довелося призначити дострокові вибори в парламент, які відбудуться 17 червня.

Місія МВФ у складі інших спостерігачів перевіряє, як Греція виконує умови, на яких фонд, ЄС і ЄЦБ надають країні кредити. Зокрема, у рамках другого пакету позик загальним обсягом 130 мільярдів євро по лінії МВФ буде виділено 28 мільярдів євро.

Невдача грецьких політиків у формуванні коаліційного уряду призвела до загострення нестабільності у світовій економіці. Побоювання пояснюються позицією окремих політичних партій: зокрема, представники лівих сил у Греції можуть відмовитися від заходів суворої економії, яких вимагають кредитори в обмін на фінансову підтримку. !zn

Читайте також:

Глава Єврогрупи виключає можливість виходу Греції з єврозони

Греція: вибори як покарання


У Греції названий склад тимчасового уряду

Грецькі вкладники за день зняли з рахунків у банках 700 млн євро