МВФ укладе з Україною нову угоду, вважають експерти

15 вересня 18:48

Ймовірність відновлення фінансування МВФ після виборів доволі висока з огляду на потреби у зовнішньому фінансуванні в 2013 році.

 

Уряд та НБУ, швидше за все, розпочнуть нові переговори з МВФ щодо підписання нової угоди про співпрацю, оскільки термін чинної кредитної програми добігає кінця в грудні 2012 року.

Таку думку в коментарях DT.UA висловила економіст ІК «Тройка Діалог Україна» Ірина Піонтковська.

«Ймовірність відновлення фінансування МВФ після виборів доволі висока з огляду на потреби у зовнішньому фінансуванні в 2013 році», - уточнює експерт.

Аналізуючи в цілому перспективи платіжного балансу України, Піонтковська зазначає, що, зокрема, питання покращення стану фінансового рахунку залежить більшою мірою від перебігу подій поза межами України.

«Сам факт проведення виборів вряд чи вплине на притік капіталу», - уточнює фахівець.

За її словами, суми виплат за зовнішніми боргами не повинні стати критичними для держави в 4 кварталі 2012 року з огляду на обсяг вже залученого фінансування з-за кордону.

«Зниження вартості металургійної продукції на зовнішніх ринках негативно вплине на платіжний баланс, якщо всі інші його компоненти та курсова політика в Україні не зазнають змін», - резюмує Піонтковська. !zn

Читайте также:

Украина в августе отдала МВФ $1 млрд

Азаров уверен, что Украина вполне может обойтись без кредита МВФ

Нацбанк призвал правительство возобновить кредитное сотрудничество с МВФ