МВФ спростував слова Азарова: візит до України перенесено на прохання Кабміну

31 серпня 10:13

Міжнародний валютний фонд пояснює перенесення візиту своєї місії до України відповідним проханням Кабінету міністрів.

 

Про це повідомили у прес-службі київського офісу МВФ.

"Минулого тижня під час візиту до головного офісу МВФ у Вашингтоні уряд України попросив дати йому додатковий час для того, щоб здійснити основні заходи, передбачені для завершення другого перегляду угоди (про надання кредиту stand-by, - ред.)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у фонді повідомили, що на останніх переговорах влада України "підтвердила свою прихильність цілям кредитної програми і здійсненню ще не виконаних умов".

Як повідомляло ZN.UA, у рамках виконання програми співпраці з МВФ, Україна зобов'язалася у 2011 році скоротити дефіцит бюджету за рахунок підвищення тарифів на газ для населення і збільшення пенсійного віку.

Як відомо, Місія оцінює результати виконання попередніх зобов'язань позичальника, і тільки після цього рада директорів МВФ приймає рішення про видачу чергового траншу кредиту.

Раніше планувалося, що місія МВФ буде перебувати у Києві з візитом з 29 серпня по 9 вересня, проте він був перенесений на місяць пізніше - на кінець жовтня-2011.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи перенесення візиту місії МВФ до України, заявив, що: "Гроші нам зараз не потрібні. Якщо вони будуть потрібні, значить ми поїдемо до Вашингтона, поставимо умови певні, виконаємо умови, яких вимагатимуть від нас кредитори, і отримаємо цей транш. Ніяких перешкод для отримання траншу не існує".

Тоді ж і міністр ЖКГ Анатолій Близнюк також заявив, що перенесення візиту не пов'язане із зобов'язаннями держави: "Якщо зараз є якісь питання, я впевнений, що вони будуть вирішені. Можливо, у МВФ є якісь свої питання, які їм необхідно вирішити. Як пересічному громадянину мені не лячно, що МВФ не приїхав, не було ніяких передумов для того, щоб МВФ до нас не їхав або ми не виконали своїх зобов'язань», - заявив А.Близнюк.