МВФ підтримує продовження активної роботи з Україною

18 червня 09:31

Міжнародний валютний фонд підтримує продовження активної роботи з Україною за програмою співпраці.

 

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, - такий результат консультацій з МВФ, які провела в п'ятницю, 17 червня, делегація України в складі міністра фінансів Федора Ярошенка та міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

За даними прес-служби КМУ, члени українського уряду зустрілися з виконавцем обов'язків керівного директора Міжнародного валютного фонду Джоном Ліпскі в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні.

У ході перемов сторони обговорили стан української економіки. Зокрема, Д. Ліпскі підкреслив важливість проведення державних реформ в Україні з метою досягнути цілей у рамках програми співпраці з МВФ, врегулювати нові виклики й створити надійний фундамент для сталого економічного зростання.

Керівник МВФ відзначив позитивний характер дискусії, що стосується виконання з боку уряду України взятих на себе зобов'язань.

У свою чергу, міністр фінансів Ф. Ярошенко заявив, що керівництво Міжнародного валютного фонду підтримує продовження активної роботи в рамках програми співпраці з Україною.

«Ми знайшли розуміння й підтримку з боку МВФ і, головне, зафіксували, що наша програма діє», - підкреслив Ф. Ярошенко.

Зокрема, він повідомив, що керівництво МВФ безперечно позитивно оцінило прийняття в першому читанні закону про пенсійну реформу.

Тим часом у повідомленні для преси за підсумками консультацій від імені виконавця обов'язків директора-розпорядника Фонду Д. Ліпскі зазначено: «Ми обговорили поточний стан економіки в Україні. Заради досягнення цілей програми співробітництва, зниження незахищеності економіки та закладання фундаменту для сталого економічного розвитку було відзначено важливість проведення рішучої політики й державних реформ в Україні. Ми домовилися продовжувати співпрацю».