МВФ очікує повільного відновлення світової економіки

11 жовтня 07:15

Економіка відновлюється повільніше, ніж раніше очікували у МВФ. На думку Лагард, ситуація в Європі вимагає вироблення більш рішучих заходів.

 

Відновлення світової економіки сповільнилося, в ній наростає невизначеність. Таку думку висловила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард на прес-конференції в Токіо, яка була проведена напередодні сесії МВФ і Світового банку (СБ), яка відкривається у п'ятницю, 12 жовтня.

«Ми не очікуємо швидкого відновлення світової економіки. Воно триває, але повільніше, ніж ми думали, - сказала Лагард. - Невизначеності лягають важким вантажем на перспективи зростання».

Глава МВФ у зв'язку з цим висловила незадоволення позицією керівництва Європейського союзу щодо врегулювання боргової кризи в регіоні. На думку Лагард, ситуація вимагає вироблення більш всеосяжного плану вирішення цієї проблеми.

Вона також фактично підтримала прохання уряду Греції про продовження на два роки термінів виконання програми перебудови фінансів цієї країни, що опинилася в епіцентрі європейської боргової кризи. МВФ разом з ЄС і Європейським центральним банком надає зараз основну допомогу Греції, яка просить уповільнити запропоновані їй темпи скорочення державних витрат. «Це потрібно зробити, - сказала Лагард. - Якщо думати про реальнукон'юнктуру, то нерозумно чіплятися за номінально поставлені цілі».

Директор-розпорядник МВФ висловила заклопотаність у зв'язку з нинішнім конфліктом між Токіо і Пекіном через приналежність островів Сенкаку (Дяоюйдао) у Східно-Китайському морі. «Хороші відносини між цими країнами потрібні світовій економіці», - зазначила Лагард. Вона шкодує, що через конфлікт з Японією на нинішню сесію МВФ і СБ у Токіо не приїхали міністр фінансів і голова Народного банку КНР, що направили своїх заступників. «Вони просто втратили можливість брати участь у важливій зустрічі, яка проходитиме у прекрасній країні», - сказала Лагард. !zn

Читайте також:

МВФ погіршив прогноз світової економіки

Пинзеник: МВФ грошей Україні не дасть

Глава МВФ Лагард не платить податки

Глава МВФ Лагард пообіцяла придумати вихід з кризи