МВФ не планує надавати фінансову допомогу Іспанії, заявила Лагард

01 червня 07:23

Стан іспанської економіки погіршується через скорочення доходів і зростання бюджетних дефіцитів у регіонах. Маючи потребу у величезних сумах фіндопомоги, Іспанія поки не зверталася до МВФ, до того ж, Фонд все одно не має наміру її надавати.

 

МВФ не планує надавати екстрену фінансову допомогу Іспанії, що знаходиться у фінансовій кризі, яку викликав дефіцит бюджету і високий обсяг держборгу.

Таку заяву зробила голова МВФ Крістін Лагард, передає Reuters. Як зазначила Лагард, Іспанія не зверталася до МВФ з проханнями про надання кредиту.

Заява була зроблена під час зустрічі Лагард із заступником голови іспанського уряду Сораєю Сайенс де Сантамарія у Вашингтоні.

Раніше влада Іспанії вже частково націоналізувала четвертий за величиною банк країни Bankia. Подібний крок обійшовся уряду країни в 4,5 млрд євро, після чого керівництво Bankia запитало ще $19 млрд фінансової допомоги. Таким чином, на порятунок Bankia іспанська влада може виділити найбільшу в історії реструктуризацію банків країни суму, проте поки невідомо, в якій формі уряд буде здійснювати допомогу Bankia.

Стан іспанської економіки погіршується через скорочення доходів і зростання бюджетних дефіцитів в регіонах. Так, раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги відразу 8 іспанських автономних регіонів: Каталонії, Андалусії, Астурії, Кантабрії, Канарських островів, Мурсії, Країни Басків і столиці - м.Мадрид.

В середині травня рейтингове агентство Moody`s знизило рейтинги чотирьох регіонів - Каталонії, Мурсії, Андалусії і Естремадури. Аналітики вважають, що виконання даними регіонами своїх фінансових зобов'язань у 2012 р. може зіткнутися зі значними складнощами. !zn

Читайте також:

Найбільше підтримують збереження єдиної європейської валюти у Греції

Грецьким банкам таємно виділили 100 млрд євро допомоги

Глава МВФ Лагард пообіцяла придумати вихід з кризи


Ціни на оливкове масло впали до мінімуму за 10 років