МВФ кредиту Україні не дасть

02 листопада 16:38

Двотижневі переговори місії Міжнародного валютного фонду з українською владою, що завершуються в Києві 4 листопада, найпевніше, не увінчаються домовленістю про відновлення фінансової допомоги країні.

 

"Місія від'їжджає ні з чим. Складно уявити, щоб при такому рівні відсутності взаєморозуміння була б досягнута домовленість (про фінансування). Уряд відмовляється підвищувати тарифи", - сказало агентству Reuters джерело, близьке до переговорів.

"МВФ наполягає на підвищенні тарифів у будь-якому випадку. А ми відповідаємо, що ми знаходимося на фінішній прямій переговорів з Росією і залежно від того, про що ми домовимося, стане зрозуміло, що робити з тарифами"- сказав Reuters прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко.

Ключовий кредитор України в липні 2010 року схвалив програму співпраці stand - by на загальну суму більше 15,5 млрд дол. і в 2011 році був готовий щокварталу виділяти Києву по 1,5 млрд дол. Проте з початку року країні не вдалося отримати жодного із запланованих траншів МВФ через невиконання узятих у рамках програми зобов'язань.