МВФ розширить список резервних валют

06 березня 11:04

У даний час МВФ щокварталу публікує звіти про світові валютні резерви в доларах США, євро, фунтах стерлінгів, єнах і швейцарських франках. Тепер Фонд почне публікувати дані про резерви Центробанків також в австралійських і канадських доларах.

 

Міжнародний валютний фонд (МВФ) в 2013 році почне публікувати дані про резерви Центробанків в австралійських і канадських доларах у зв'язку з підвищенням значущості цих валют для світової економіки.

У даний час МВФ щокварталу публікує звіти про світові валютні резерви в доларах США, євро, фунтах стерлінгів, єнах і швейцарських франках. Ці відомості містяться в базі даних Composition of Foreign Exchange Reserves (COFER).

Представник МВФ підтвердив інформацію газети The Wall Street Journal, яка написала про те, що менш ніж за 3 місяці фонд розширить список резервних валют.

Резервна валюта - визнана у світі національна валюта, яка накопичується центральними банками інших країн у валютних резервах. Вона виконує функцію інвестиційного активу, служить способом визначення валютного паритету, використовується за необхідності як засіб проведення валютних інтервенцій, а також для проведення міжнародних розрахунків.

До резервних валют також відносять спеціальні права запозичення - штучний резервний і платіжний засіб, що імітується Міжнародним валютним фондом. !zn

Читайте також:

Перспективи долара сумні, - експерти

Медвєдєв: Потрібна глобальна резервна валюта

НБУ покарав п'ять банків за валютні спекуляції з курсом

Азаров без черги купив долари і зрозумів, що ніякої паніки через зростання курсу немає