МВФ прогнозує Венесуелі інфляцію понад 2000%

19 квiтня 10:03

Це обумовлено монетизацією податкового дефіциту і серйозним обмеженням імпорту.

 

Рівень інфляції у Венесуелі в 2018 році перевищить 2000%, говориться в прогнозі Міжнародного валютного фонду по розвитку світової економіки, пише Прайм.

Аналітики Фонду вважають, що процес економічної рецесії у Венесуелі приведе країну до показника інфляції в 720% в поточному році і в 2068% - в наступному. Канал NTN24 зазначає, що такі прогнози засновані на монетизації наявного податкового дефіциту, що проводила владо Венесуели, відчутних порушеннях в економічній політиці і серйозному обмеженны імпорту.

В Латинській Америці наздоганяє Венесуелу за поганими економічними показниками Аргентина. Тим не менш, у неї рівень інфляції в цьому році, за прогнозами МВФ, лише на рівні 25,6%.

Крім високої інфляції, Венесуелу чекає також падіння економіки у розмірі 7,4% у 2017 році.

Зараз ситуація у Венесуелі придбала важкий характер на тлі дефіциту товарів, галопуючої інфляції і падіння доходів держави, обумовленого зниженням цін на нафту, а також інституційною кризою між виконавчою і законодавчою гілками влади після початку роботи парламенту під контролем опозиції.

Нагадаємо, що МВФ прогнозує прискорення зростання світової економіки в 2017 році до 3,5% в порівнянні з 3,1% в минулому році. У січні МВФ очікував зростання світового ВВП в поточному році на 3,4%.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард дала оптимістичний прогноз зростання світової економіки. "Після шести років зростання відстаючими темпами світова економіка набирає силу у міру того, як циклічне відновлення обіцяє зростання робочих місць, доходів та добробуту. Ми чекаємо настання весни в глобальній економіці, і нам не можна втрачати таку можливість", - сказала вона під час виступу в Брюсселі.