Можливості ДТЕК дозволяють йому брати участь у приватизації енергетики, - гендиректор

18 жовтня 12:55

Фінансово ДТЕК готовий до органічного росту за рахунок угод M&A, в тому числі участі у приватизації теплової енергетики в Україні. Про це генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко розповів в інтерв'ю «ИнвестГазете».

 

«Компанія показала дуже хороший результат у 2010 році, і вже помітно, що і у 2011-му буде серйозне зростання. Наші очікування за показником EBITDA - більше $1 млрд. Тобто, сьогодні кредитний портфель ДТЕК може скласти близько $3 млрд. При цьому на 1 вересня наші кредитні лінії були завантажені на $600 млн. Також компанія підписала угоди з російськими та європейськими банками, в рамках яких відкрито додаткові кредитні лінії більш ніж на мільярд доларів», - сказав М.Тимченко.

Як повідомлялося, 5 жовтня Фонд держмайна у газеті «Відомості приватизації» опублікував умови приватизації держпакетів акцій «Західенерго» і «Київенерго». Стартова ціна продажу 45,103% акцій «Західенерго» складе 1,932 млрд грн, 25% акцій «Київенерго» - 432,305 млн грн. Приватизаційні конкурси відбудуться 25 листопада 2011 року.