Москаль: Арбузов створив 50 000 нових робочих місць. Серед валютників

23 вересня 09:33

Рішення Національного банку зобов’язати міняти валюту лише з посвідченням особи збільшить кількість валютників в Україні в два-три рази.

 

Таку думку висловив народний депутат України Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба народного депутата.

« У нововведень є ще один нюанс. Річ у тому, що кількість обмінних пунктів валюти по Україні набагато менша, ніж кількість осіб, котрі займаються незаконним обміном валюти, простіше кажучи, валютників. Їх, за моїми даними, в країні більше 25-ти тисяч, причому абсолютну більшість “кришує” міліція. Із введенням нових правил кількість валютників зросте в два-три рази»,- сказав Москаль.

Народний депутат упевнений, що найбільшу вигоду від нововведення отримають правоохоронні органи.

« Не постраждає від нововведень і міліція, яка має з валютників свою частку. Я, коли бачу валютників, завжди ставлю одне питання - який курс вам встановив на сьогодні міністр Могильов?..»,- сказав Москаль.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 вересня, набула чинності постанова НБУ № 278, якою регулятор вніс зміни до порядку про здійснення валюто-обмінних операцій на території України.

Згідно зі змінами, відтепер при купівлі або продажу валюти необхідно буде пред'являти паспорт або інший документ, що засвідчує особу, зокрема резидентність фізособи.