Moody's знизило рейтинги шести країн ЄС

14 лютого 06:12

Кредитне агентство Moody's опублікувало нові кредитні рейтинги шести європейських країн.

 

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги Іспанії до «A3» з «A1», Італії - до «A3» з «A2», Португалії - до "Ba3" з "Ba2", зберігши для всіх них негативний прогноз.

Moody's також змінило до негативного прогнози рейтингів Великобританії, Франції та Австрії, а також, знизило кредитні оцінки Мальти, Словаччини та Словенії.

Щодо Великобританії, яка має найвищий рейтинг, агентство вказало на «невизначеність щодо темпів бюджетної консолідації» через уповільнення зростання економіки і ризики, пов'язані з розвитком кризи в єврозоні.

За словами міністра фінансів Британії Джорджа Осборна, зниження свідчить про необхідність прийняття жорстких заходів бюджетної економії.

«Це - доказ того, що у нинішній ситуації Британія не може ігнорувати проблему своїх боргів», - заявив він.

Зниження рейтингів країн єврозони пов'язано з вразливістю цих країн у зв'язку зі зростанням фінансових та макроекономічних ризиків у регіоні, а також з невизначеними перспективами проведення інституційних реформ. При цьому Moody's зберегло незмінним рейтинг Німеччини - на рівні три А.

Жодне з трьох світових рейтингових агентств досі не знижувало прогноз рейтингу Великобританії, яка знаходиться поза єврозоною. У той же час Standard&Poor's і Fitch Ratings провели масове зниження рейтингів країн єврозони раніше, ніж Moody's. !zn

Читайте також:

Moody's може знизити прогноз щодо зростання ВВП України у 2012-му з 4% до приблизно 3%


Moody's погіршило прогноз рейтингів України зі «стабільного» до «негативного»

Moody's знизило рейтинг Італії