Moody`s знизило рейтинги Києва і Харкова з «негативним» прогнозом

07 грудня 08:05

Moody's знизило рейтинги зобов'язань в іноземній і національній валютах Києва та Харкова на один щабель - з B2 до B3 з негативним прогнозом. Погіршення рейтингів українських міст обумовлено нещодавнім зниженням рейтингу держоблігацій України.

 

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги зобов'язань в іноземній і національній валютах Києва і Харкова до B3 з B2. Прогноз для рейтингів залишається «негативним». Про це повідомляє прес-служба агентства.

Погіршення рейтингів українських міст обумовлено нещодавнім зниженням рейтингу держоблігацій України також на один щабель до B3 з В2 зі збереженням «негативного» прогнозу.

Нагадаємо, в якості причин для свого рішення аналітики Moody's називають слабку інституційну стійкість на Україні, а також дефіцит зовнішньої ліквідності, що збільшує ризики погіршення економічної ситуації в державі в цілому.

Прогноз за довгостроковими рейтингами України був знижений агентством зі «стабільного» до «негативного» ще у грудні 2011 року на тлі невизначеності щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Moody's також відзначає в якості негативних факторів слабку передбачуваність політичної ситуації на Україні і тривалу нездатність влади держави домовитися про ціну на газ, що закуповується в РФ.

В агентстві кажуть, що прогноз за рейтингом України може бути змінений на "стабільний" у разі успішного здійснення реформ, передбачених у програмі МВФ. !zn

Читайте також:

Moody’s знизило рейтинг України до B3 з негативним прогнозом

Агентство Moody’s знизило рейтинг найстарішого банку світу до «сміттєвого» рівня

Moody's погіршило рейтинг Європейського Союзу