Moody's знизило короткостроковий прогноз щодо економіки США

16 серпня 06:57

Економіка США найближчим часом зростатиме повільнішими темпами, ніж передбачали раніше. Такої думки дотримується міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service, що оприлюднило в понеділок свій прогноз щодо більшання американського ВВП.

 

Згідно з прогнозом, ріст економіки США в другому кварталі поточного року в річному вираженні становитиме два відсотки, а в наступному - трохи більше трьох відсотків. У липні економісти агентства припускали, що ці показники становитимуть відповідно по 3,5%.

Основна причина перегляду прогнозу по ВВП - зниження рівня підприємницької та споживчої впевненості через ріст цін на продовольство й бензин, а також боргову кризу в США та Європі.

Moody's також зазначає, що наразі вірогідність того, що в найближчі 12 місяців у США настане друга хвиля рецесії, становить один до трьох.

Нагадаємо: раніше інше агентство - Standard&Poor's уперше в історії знизило найвищий рейтинг США, в зв'язку з чим влада країни має намір перевірити його діяльність, оскільки, на їхню думку, агентство зробило це незаслужено.