Молочні продукти з пальмовим маслом продаватимуть з окремих полиць

26 вересня 15:24

Сири та інші «молочні продукти» з пальмовою олією будуть продаватися в магазинах з окремих полиць. На упаковці поряд із назвою таким же шрифтом буде вказано, що в них містяться рослинні жири.

 

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 26 вересня, схвалив проект закону, згідно з яким виробники молочних продуктів будуть зобов'язані вказувати на упаковці, що в продукті використані рослинні жири, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Досі вітчизняне законодавство дозволяло використовувати в молочній продукції до 75% рослинних жирів. Однак з прийняттям цього законопроекту молочні продукти, що містять рослинні жири, будуть відповідно маркуватися і реалізовуватися в торгових мережах з окремих полиць. Крім того, згідно з документом, допустимий відсоток рослинних жирів буде зменшено до 50%. Така межа вже діє в ЄС і Росії», - повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
Міністр також повідомив, що молочні продукти, вироблені з незбираного молока, також будуть продаватися на окремих полицях, а на їх упаковці буде вказуватися, що це продукт без вмісту рослинних жирів. Це, за словами міністра, допоможе споживачеві відрізняти ці два види продукції.
«Поряд із традиційними молочними продуктами на полицях торгових мереж з'явилися дуже схожі з ними продукти, але які не мають відповідної харчової цінності. При цьому такі продукти-імітатори реалізуються разом із звичайними молочними продуктами та мають схожі назви. Тому законопроект передбачає, що на упаковці буде міститися напис про вміст рослинних жирів розміром не менше ніж 80% від назви самого продукту», - зазначив глава відомства. !zn
Читайте також: