Місія МВФ приїде в Україну 27 березня

14 березня 10:49

Експерти Фонду приїдуть "на прохання влади України", щоб продовжити переговори про новий кредит.

 

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) працюватиме в Україні з 27 березня по 10 квітня. Про це повідомили у київському офісі Фонду з посиланням на постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра.

Як зазначено в повідомленні, експерти МВФ приїдуть "на прохання влади України".

"На прохання влади місія МВФ під керівництвом пана Крістофера Джарвіса відвідає Україну в період з 27 березня по 10 квітня 2013 року для продовження переговорів про укладення нової угоди стенд-бай (SBA)", - йдеться в повідомленні.

Раніше, коментуючи приїзд місії МВФ, міністр економіки України Ігор Прасолов заявив, що уряд з цього приводу має "хороші очікування і передчуття", але все ж таки присутній "стриманий оптимізм".

Нагадаємо, перед цим місія МВФ працювала в Україні в першій половині лютого. Тоді експерти і українська влада обговорювали можливість виділення країні нового кредиту stand-by. За словами першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, Київ розраховує отримати від фонду $ 15 млрд, що дозволить, зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки в цьому році становить близько $ 5,8 млрд.

Попередня програма stand by на ті ж 10 млрд SDR формально завершилася у грудні 2012 року. Вона була відкрита у кінці липня 2010 року, проте країна змогла отримати лише два транші на загальну суму 2,25 млрд SDR. З весни 2011 року програма була заморожена на етапі другого перегляду. !zn

Читайте також:

Уряд виконає "газові вимоги" МВФ за рахунок багатих

Україна виплатила ще $ 634 млн боргу МВФ

МВФ прогнозує стагнацію економіки України в поточному році

МВФ підтримав радикальні ініціативи податкової