МінЖКГ з порушеннями витратило 250 млн грн на ремонт каналізації

27 вересня 12:42

У Рахунковій палаті різко розкритикували те, як профільне міністерство використовувало 251,4 млн грн бюджетних коштів, призначених для будівництва систем водовідведення. За висновками аудиторів, гроші були витрачені з порушеннями бюджетного законодавства. Більш того, з 35 об'єктів, які повинні були реконструювати, готові тільки чотири, решта "заморожені".

 

Бюджетні кошти, передбачені в 2011 році та І півріччі 2012 року на реконструкцію та будівництво систем централізованого водовідведення (каналізація - ред), були використані Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України "безсистемно та з численними порушеннями вимог законодавства".

Такі дані показав аудит, проведений Рахунковою палатою, повідомляє прес-служба відомства.

"Протягом вказаного періоду Мінрегіон не забезпечив належного фінансування, ефективного та результативного виконання завдань державних цільових програм, які регулюють водовідведення", - йдеться у висновках РП.

- Питну воду в Києві визнали найгіршою в Європі

"... Аудитом встановлено, що робота міністерства була направлена ​​на отримання конкретного результату, а планування і фінансування витрат держбюджету на передбачені програмами заходи є незадовільним. Заходи виконуються безсистемно, без помітного просування вперед протягом декількох бюджетних періодів", - сказано в повідомленні ревізійного відомства.


Технічний стан систем водовідведення та очисних споруд в Україні лише погіршується, загострюючи проблему подачі якісної питної води для населення

Крім того, в Рахунковій палаті наголосили, що в 2011 році заходи з реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення в повному обсязі не профінансовано, що призвело до невиконання завдання бюджетної програми та утворення кредиторської заборгованості майже в 238,5 млн грн, яка досі не погашена.

"Під час виконання заходів, передбачених відповідними державними програмами, Мінрегіон використовував з порушеннями бюджетного законодавства 251 млн 449 тис. грн. Із 35 об'єктів, відібраних міністерством у 2011 році для реалізації програми "Реконструкція та будівництво систем централізованого водовідведення", завершено та здано в експлуатацію тільки чотири. Решта "заморожено" через відсутність джерел фінансування для їх добудови", - зазначили аудитори.

"Як наслідок, технічний стан цих систем і очисних споруд у країні лише погіршується, загострюючи проблему подачі якісної питної води для населення" - підсумували у Рахунковій палаті. !zn

Читайте також:

Світовий банк дасть Україні $200-300 мільйонів на ремонт

Рада призначила головою Рахункової палати донецького банкіра

Відомство Табачника провалив систему держзамовлення у вишах, - Рахункова палата

Рахункова палата: Прозорість держзакупівель в Україні - утопія