Мін'юст запропонував відмінити бланки суворої звітності

14 червня 15:58

У Мін'юсті вважають, що витрати на виготовлення бланків суворої звітності нерідко є невиправданими, оскільки не гарантують відповідного захисту від протиправних посягань на права або власність кінцевого споживача.

 

Міністерство юстиції пропонує скасувати застосування бланків суворої звітності в Україні. З цією метою розроблено проекти відповідних законів, повідомляє прес-служба міністерства.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, ініціатива Міністерства юстиції має на меті спростити і здешевити процедури, які на сьогодні здійснюються із застосуванням бланків суворої звітності.

Підставою для такої ініціативи стала негативна тенденція, яка спостерігається в Україні щодо невиправданого ускладнення і збільшення витратності процедур, пов'язаних із застосуванням бланків суворої звітності.

Так, виготовлення документів чи бланків документів суворої звітності є витратною процедурою, яка до того ж підлягає ліцензуванню.

Зазначене впливає на вартість відповідного документа або бланка документа і вартість послуг, які включають видачу таких документів. Відповідні витрати нерідко є невиправданими, оскільки не гарантують відповідного захисту від протиправних посягань на права або власність кінцевого споживача, використовуючи при цьому як публічні, так і приватні ресурси, вказали в Мін'юсті.

З метою скасування в Україні бланків суворої звітності Міністерство юстиції пропонує внести зміни до двох кодексів - Кодекс України про адміністративні правопорушення і Податковий кодекс України, а також до більш десяти законів, якими передбачено застосування таких бланків. !zn

Читайте також:

Кабмін позбавив ЄДАПС голограм на акцизних марках

У Януковича вирішили видавити ЄДАПС з ринку держзакупівель

Янукович завдав удар по голограмам

Грицак хоче, щоб ЄДАПСу дозволили зняти 500 грн з кожного україн
ця