Міноборони попросило в уряду майже 23 мільярди гривень на 2013 рік

28 вересня 12:18

Міноборони подало в уряд запит на фінансування відомства в 2013 році в розмірі 22,8 млрд грн. Якщо ця сума буде затверджена Кабміном, то 72% цих коштів піде на утримання Збройних сил, 21% - на їхній розвиток і близько 7% - на підготовку військовослужбовців.

 

Міністерство оборони України подало в уряд запит на фінансування відомства в 2013 році в розмірі 22,8 млрд грн, повідомив заступник міністра оборони Володимир Можаровський.

"На 2013 рік Міністерство оборони прорахувало всі свої потреби, які складають, за нашими підрахунками, 22,8 млрд грн", - сказав Можаровський на брифінгу у п'ятницю.

Він також зазначив, що цю суму вже схвалила Рада національної безпеки і оборони і зараз проект бюджету знаходиться на доопрацюванні в Кабінеті міністрів.

У той же час заступник міністра не уточнив, скільки з цієї суми буде становити спеціальний фонд - кошти, які Міноборони має заробити самостійно за рахунок реалізації надлишкового майна і земель, проте уточнив, що як правило, вона коливається в межах від 1 до 2 млрд грн.

За його словами, якщо ця сума буде затверджена урядом, то 72% цих коштів піде на утримання Збройних сил, 21% - на їхній розвиток і близько 7% - на підготовку військовослужбовців. !zn

Читайте також:

Україна вирішила брати з росіян гроші за використання полігону «НВТКА»

Кабмін забрав у Міноборони 33 млн грн і віддав Генпрокуратурі

Саламатін врятувався від гніву Януковича, придумавши неіснуючий збройовий контракт з Іраком

Міноборони безоплатно передало облдержадміністрації 30 гектарів землі в Києво-Святошинському районі