Міністри енергетики Євросоюзу 29 вересня приїдуть до Києва обговорити модернізацію української ГТС

20 вересня 13:29

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко запросив міністрів енергетики країн Євросоюзу на конференцію, присвячену питанням модернізації української газотранспортної системи, що відбудеться 29 вересня 2011 року у Києві.

 

Як повідомляє прес-служба відомства, з такою пропозицією міністр виступив під час Неформальної ради європейських міністрів з енергетики 20 вересня 2011 року у місті Вроцлав (Польща).«Я представляю країну, що є одним з найбільших транзитерів у Європі: через Україну проходить майже 100 млрд кубометрів газу з Росії до Європи, тому ситуація з нашою транспортною системою важлива як для покупців і споживачів газу, так і для всіх країн, представлених тут. Користуючись нагодою, запрошую всіх вас на конференцію з модернізації нашої транспортної системи, що відбудеться в Україні 29 вересня, під час якої ми будемо готові представити вам майбутнє нашої енергетичної політики», - сказав Ю.Бойко.

Нагадаємо, що в конференції щодо модернізації газотранспортної системи України, що відбудеться 29 вересня 2011 року у Києві, візьме участь Комісар з питань енергетики Європейської Комісії Гюнтер Оттінгер.