Мінінфраструктури до кінця року має намір повністю розрахуватися з підрядниками

28 листопада 11:19

Міністр обіцяє "максимальну прозорість" для учасників торгів.

 

Міністр Мінінфраструктури Андрій Пивоварський переконаний, що його відомство має довести суспільству, що держава може чесно співпрацювати з бізнесом.

"Якщо робити відкриті і прозорі тендери, підрядники прийдуть. Я сподіваюся, що в цьому році ми суттєво змінили ставлення до держзакупівель, провівши досить велику кількість відкритих тендерів", - заявив Пивоварський в інтерв'ю DT.UA, відповідаючи на питання про те, чому в багатьох регіонах немає бажаючих взяти участь у тендерах.

Він також пообіцяв, що Мінінфраструктури в 2015 році поверне старі борги підрядникам за 2010, 2011 та 2012 роки, і "це теж допоможе зміцнити довіру до держави".

"Моє завдання до кінця року - вийти щодо боргів на нуль, показати добру волю. До речі, я багато часу витратив на те, щоб знайти механізм компенсації цих заборгованостей, а якісь негідники дізналися, що всі процедури завершено й казначейство починає системні виплати, і пішли по ринку вимагати з підрядників 15% за повернення грошей, які б ми й так їм заплатили. Прийшли і до місцевих, і до іноземних компаній", - розповів міністр.

Читайте також: У Мінінфраструктури відзвітували про стан доріг в Україні

Пивоварський висловив жаль, що "у більшості випадків люди бояться називати конкретні імена здирників, тому що потім з ними ж доведеться працювати".

"І в такому разі, доки працює така кругова порука, - процеси, на жаль, оборотні. Прийде інший міністр, якому такі схеми будуть вигідні, або буде виправдувальне рішення суду, котре збереже поточну ситуацію… Ще раз повторюю: єдиний інструмент боротьби з усім цим - створення умов для максимальної прозорості та конкуренції", - зазначив Пивоварський.

Читайте повністю інтерв'ю Юрія Сколотяного і Юлії Самаєвої з Андрієм Пивоварським: "Люди бояться називати імена вимагачів" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".