Мінфін підтвердив найбільше в історії України розміщення єврооблігацій

18 липня 13:40

Відсоткова ставка за цінними паперами на весь період обігу - до 24 липня 2017 року - встановлена ​​на рівні 9,25% річних.

 

Міністерство фінансів України підтвердило розміщення п'ятирічних єврооблігацій в обсязі 2 мільярдів доларів з прибутковістю 9,25% річних.

"У вівторок, 17 липня 2012 року, Мінфін України здійснив випуск євробондів на суму 2 мільярди доларів із прибутковістю 9,25% річних і з терміном погашення 24 липня 2017 року. Лід-менеджерами позики виступили JP Morgan, Morgan Stanley, Troika Dialog і VTB Capital", - йдеться у повідомленні.

Як відзначає Мінфін, цей випуск єврооблігацій став найбільшим в історії України.

Кінцевий обсяг заявок від 260 інвесторів склав 5,8 мільярда доларів. Розмір і якість книги заявок дозволили встановити прибутковість облігацій на рівні 9,25%, що виявилося нижче вихідних орієнтирів на рівні 9,75-9,5%.

"Більше 75% позики було розміщено серед першокласних інвесторів зі США, Великобританії і континентальної Європи", - йдеться у повідомленні.

Востаннє Україна розміщувала єврооблігації в лютому 2011 року. Тоді Мінфін залучив 1,5 мільярда доларів строком на 10 років під 7,95%. Зараз на вторинному ринку суверенні євробонди України торгуються під 10%.

Як повідомлялося, Україна погасила у червні половину дворічного кредиту у 2 мільярди доларів російському ВТБ, а решту має намір оформити євробондами, які банк очікував отримати в липні і запропонувати ринку.

Крім того, згідно з планом управління зовнішнім боргом Мінфіну, Україна в третьому кварталі 2012 року планує позичити 18 мільярдів гривень, з яких близько 8 мільярдів гривень, або 1 мільярд доларів, передбачалося залучити на зовнішньому ринку.

Обсяг виплат із погашення держборгу у третьому кварталі складе 17,6 мільярда гривень. !zn

Читайте також:

Уряд України розмістив п’ятирічні суверенні єврооблігації

Україна успішно повернула $500 млн боргу

Ринок зовнішніх запозичень поступово відкривається перед Україною, - Мінфін

Україна виплатила $75,3 млн за єврооблігаціями