Мінекономіки: Пристрасті навколо закону "Про внутрішню торгівлю" - через необізнаність підприємців

27 лютого 11:41

У Міністерстві зазначають, що саме необізнаність громадян про позитивні зміни, які будуть відбуватися під час реформування в українській економіці в цілому, дає можливість зацікавленим особам впливати на людську свідомість й маніпулювати нею.

 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі проінформує підприємців про зміни на ринку, які планується впровадити новим законодавством. Нагадаємо, що "Закон про внутрішню торгівлю" № 9443 був розроблений Кабінетом Міністрів і зареєстрований у парламенті в листопаді 2011 року, однак у грудні минулого року він був відкликаний.

Зараз документ знаходиться у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі на доопрацюванні, в ході якого будуть внесені всі пропозиції та зауваження, надані народними депутатами і громадськістю. Для цього уряд планує активізувати діалог з представниками бізнесу, громадських організацій та ритейлу, а також організувати всебічний інформаційний супровід кожного пункту Закону. Це необхідно зробити для того, щоб максимально інформувати населення про прийдешні зміни.

У Міністерстві зазначають, що саме необізнаність громадян про позитивні зміни, які будуть відбуватися в ході реформування в українській економіці в цілому, дає можливість зацікавленим особам впливати на людську свідомість й маніпулювати нею.

Так, 28 лютого під час програми "Досвід" на Першому Національному каналі директор департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Ігор Гарбарук зазначив, що під час проведення наради з обговорення Закону про внутрішню торгівлю, було висловлено ряд негативних оцінок щодо впровадження нововведень. Однак спілкування з рядовими підприємцями показало, що переважна більшість просто не знає, які саме зміни будуть відбуватися, і яким чином вони вплинуть на картину в цілому.

"Практично щодня йде відкритий діалог, ми спілкуємося з представниками бізнесу, громадських організацій. Коли вислуховуєш господарів великих ринків, дійсно складається одне враження, і швидше негативне, ніж позитивне. Коли підходять підприємці, які торгують на цих ринках, складається зовсім інше враження: вони говорять - "цього ми не знали, цього не зрозуміли, а ми думали, що треба підписувати 9 окремих договорів на додаткові послуги", тобто в даному випадку проблема була в тому, що інформаційна компанія з цього приводу повинна бути більш істотною", - зазначив Ігор Гарбарук.

Тепер Міністерство економічного розвитку і торгівлі посилить комунікацію з громадськістю щодо Закону про внутрішню торгівлю, щоб узгодити всі положення, які незрозумілі або викликають нарікання. !zn

Читайте також:

40% торгівлі в Україні перебуває в тіні, - Азаров

Кабмін зобов'язав торгівлю перейти на платіжні картки

Кабмін вніс до ВР проект закону про внутрішню торгівлю