Меркель порадила новому грецькому уряду не розраховувати на послаблення з боку кредиторів

18 червня 16:28

Напередодні саміту G20 канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що новий грецький уряд не може розраховувати на послаблення з боку міжнародних кредиторів. Зволікання при проведенні реформ неприпустимо, заявила вона.

 

Новий грецький уряд не може розраховувати на послаблення з боку міжнародних кредиторів, що раніше надали країні багатомільярдну допомогу, наводить агентство Bloomberg слова федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.
"Важливо, щоб новий уряд строго дотримувався раніше даних зобов'язань, - заявила Меркель в бесіді з журналістами в мексиканському місті Лос-Кабос напередодні саміту G20. - Зволікання при проведенні реформ неприпустимо".
Права партія "Нова демократія", що підтримує угоди з Євросоюзом і МВФ, з мінімальною перевагою перемогла на минулих в неділю в Греції парламентських виборах і починає в понеділок переговори про формування нового уряду з соціалістами.
Партія-переможець отримає, згідно з грецьким законодавством, бонус у вигляді додаткових 50 місць у парламенті, і, таким чином, у "Нової демократії" буде 128 місць у парламенті з 300, у ліворадикальної СІРІЗА - 72, соціалістів з ПАСОК - 33.
Незважаючи на це, інвестори поки, схоже, не впевнені, що європейські політики зможуть запобігти подальшій ескалації кризи в регіоні. !zn
Читайте також: