Меркель і Олланд пообіцяли зберегти цілісність зони євро

28 липня 08:02

Лідери Німеччини і Франції в спільній заяві виступили на захист цілісності єврозони і пообіцяли зробити все для її захисту. Між тим Бундесбанк критикує плани ЄЦБ продовжити скупку держоблігацій кризових країн.

 

Перші особи Німеччини і Франції продемонстрували згуртованість і єдність позицій в ситуації загострення кризи в єврозоні. Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд після телефонної розмови, що відбулася в п'ятницю, 27 липня, зробили спільну заяву.

«Німеччина і Франція відчувають себе зобов'язаними захищати цілісність єврозони. Вони сповнені рішучості зробити все для її захисту», - йдеться в тексті заяви. Ініціатором телефонної розмови виступив Франсуа Олланд. Ангела Меркель продовжує свою відпустку, яку проводить у Південному Тіролі.

Раніше голова Європейського центробанку (ЄЦБ) Маріо Драгі висловив упевненість, що очолюваний ним інститут продовжить ефективно боротися з кризою. Його слова було сприйнято як сигнал до того, що ЄЦБ продовжить практику покупки держоблігацій кризових країн. Зокрема, французьке видання Le Monde повідомляє, що ЄЦБ готується до придбання іспанських та італійських цінних паперів.

Між тим у Німецькому федеральному банку (Бундесбанк) вважають скупку держоблігацій з боку Європейського центрального банку «проблематичною мірою». Ця позиція залишається незмінною, відзначив представник прес-служби Бундесбанку. !zn

Читайте також:

Меркель не змогла знайти «простого і швидкого виходу» з кризи в єврозоні

У Азарова є рецепт боротьби проти економічної кризи в Європі

Латвія вимагає виключити Грецію з єврозони

Citigroup підвищив вірогідність виходу Греції із зони євро до 90%

Світові експерти пророкують Європі економічну катастрофу