Меркель спростувала дані про те, що німці в три рази бідніші за кіпріотів

19 квiтня 15:30

Ангела Меркель вважає, що дані ЄЦБ про добробут німців занижені. На думку канцлера, наведена банком статистика не враховує деяких аспектів.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає німців багатшими, ніж йдеться в нещодавньому дослідженні Європейського центрального банку (ЄЦБ). Наведені банком дані дослідження не відповідають дійсності, заявила Меркель у п'ятницю, 19 квітня, газеті Bild.

За її словами, з суто статистичної точки зору громадяни таких країн, як Іспанія, Кіпр або Греція, виглядають багатшими, ніж німці. Однак до таких даних треба ставитися обережно: статистика може ввести в оману.

- Жителі Кіпру в середньому в три рази багатші за німців

Так, в ході проведення дослідження в розрахунок приймалося те, що, наприклад, громадяни південних європейських країн мають у власності більше приватних будинків і квартир, ніж німці, але при цьому не враховувалися пенсії. Між тим у Німеччині існує ефективна державна і виробнича система пенсійного забезпечення.

Крім того, багато німців мають квартири і будинки за кордоном - що також не було враховано в дослідженні. Тому рівень добробуту німців виявився нижчим, ніж громадян інших держав, пояснила Меркель.

Згідно з проведеним за замовленням ЄЦБ дослідженням, розмір власності середньостатистичного німця становить 51 400 євро, австрійця - 76 400 євро. У той же час середній житель Кіпру, щойно врятованого від банкрутства, володіє власністю, яка оцінюється в 266 900 євро. В Італії цей показник становить 173 500 євро, а в Іспанії - 182 700 євро. !zn

Читайте також:

Німці підтримали жорсткі дії Меркель щодо Кіпру

Криза єврозони далека від завершення, невтішно констатувала Меркель

Меркель готова забути про свободу слова і заборонити фільм, що образили мусульман

Ангелу Меркель знову визнали найвпливовішою жінкою світу