Львівська облрада попросила в Азарова 800 млн грн на ремонт доріг

19 лютого 19:11

На львівські дороги в 2013 році планується витратити 200 млн грн. Депутати просять ще 800 млн грн.

 

Депутати Львівської обласної ради на сесії у вівторок, 19 лютого, ухвалили звернення до Кабінету міністрів України про виділення коштів на ремонт доріг. Як повідомляє прес-служба облради, за ухвалення проголосували 78 депутатів.

"Щорічне збільшення руху автотранспортних засобів дорогами Львівській області, складні погодні умови, відсутність системних ремонтних робіт, недофінансування дорожньої галузі спричинило руйнування мережі доріг Львівській області: утворилися вибоїни й нерівності на поверхні доріг. Як наслідок - дорожньо-транспортні пригоди з летальним результатом, пробки, неможливість забезпечити жителів в умовах бездоріжжя транспортним сполученням між населеними пунктами", - йдеться у зверненні.

У зверненні наголошується, що на 2013 рік на ремонт і утримання автодоріг області передбачено 200 млн грн, з урахуванням субвенцій державного бюджету. Однак цей обсяг фінансування недостатній і забезпечує ремонти тільки окремих ділянок автомобільних доріг загального користування місцевого значення і комунальних доріг.

"Для проведення невідкладних робіт з капітального ремонту автомобільних доріг загального користування, штучних споруд, а також першочергових робіт з поточного ремонту та експлуатаційного утримання Львівській області додатково необхідно близько 800 млн грн", - йдеться у зверненні. !zn

Читайте також:

"Укравтодор" пообіцяв до 1 травня залатати всі ями на дорогах

Азаров розпорядився приготуватися до ремонту доріг

Віктор Янукович-молодший розповів чому в Україні погані дороги

Попов пригрозив звільнити голову "Київавтодору" за погані дороги